Εσωτερικός κανονισμός 1ου Νηπιαγωγείου Περιβολίων

Αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα

Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα "Ενδιαφέρομαι και ενεργώ. Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη" πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του αλληλοσεβασμού και της διαφορετικότητας. 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα θέματα που επεξεργαστήκαμε μέσα από εργασίες και των τριών τμημάτων του σχολείου.

 


 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά έγιναν στιχουργοί και δημιούργησαν ένα τραγούδι, το δικό τους τραγούδι, που περιέχει όλες τις σημαντικές λέξεις... αγάπη, σεβασμός, ευγένεια, διαφορετικότητα. Ο ρυθμός γνωστός... από τον αγαπημένο Ρούντολφ!

 




 

Στη συνέχεια, με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού "Ο εγωιστής γίγαντας" πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με εγωιστικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται στο χώρο του σχολείου και όχι μόνο! Τα παιδιά διασκεύασαν το περιεχόμενο του βιβλίου σε ποίημα και σας το παρουσιάζουν! Πατήστε στο εξώφυλλο του παραμυθιού για να δείτε την προσπάθεια!

 

 

Ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος αφιερώθηκε σε συζητήσεις, παιχνίδια και δράσεις σχετικά με την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Όπως είπαν και τα παιδιά "ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί".  

Διαβάσαμε το ιταλικό παραμύθι "Guizzino" του συγγραφέα Leo Lionni και στη συνέχεια τα παιδιά το εικονογράφησαν. Τα λόγια που θα διαβάσετε είναι η αναδιήγηση των παιδιών! Πατήστε στο εξώφυλλο του βιβλίου και ... καλή σας ανάγνωση!